Jag har blivit ombedd många gånger att göra en karta över de finaste konditorierna i Paris, så här är den (nedan)!
Alla adresser, butikstider, telefonnummer och webbplatslänkar finns nedan, plus jag har listat ut höjdpunkterna från varje butik. Kan något vara bekvämare för att planera en konditori i Paris? Jag har också rangordnat butikerna i ordning efter sannolikheten för att de kommer att förvirra dig – även om de fyra första butikerna som listas ligger på första plats. Vet bara att alla som presenteras här är så exceptionella att rangordningen av dem var som att välja ett favoritbarn; de är alla fantastiska på sitt eget sätt.
Om du undrar varför det bara finns 12 butiker listade här när jag kunde ha listat så många fler… Det är helt enkelt för att det här är de som är mest värda att besöka. uppvisa konsekvent excellens på en mängd olika nivåer.
Här är de bästa konditorierna i Paris:
Jacques Genin
Adress: 133 Rue de Turenne, 75003 Paris
Telefon: +33 1 45 77 29 01
Butikens öppettider: 11.00-19.00 tisdag-lördag
Höjdpunkter: Éclair au Chocolat, Éclair au Caramel, Tarte Citron (Vert), Tarte Framboise, Flan, Caramel Passion-Mangue, Caramel Gingembre, Caramel Macadamia, Ananas Pate de Fruits, Abricot Pate de Fruit, Tonka Chocolat Noir
Obs: Deras Éclair au Chocolat är bokstavligen perfekt. Det är ingen idé att köpa någon annan, och alla jag känner som har haft det håller med. Trots att det är en ”ödmjuk” klassiker, skulle jag för närvarande ranka den som en av de fem bästa konditorierna i Paris; det kan till och med vara #1.
Des Gâteaux et du Pain
Den utökade och stora svarta butiksfronten kompletterar den fina Haussmannbyggnaden. Mitt i centrum av Des gâteaux et du pain finns en lång rad konditorivaror utställda. Minikouglofen, som kostar så lite som 2,40 euro, glittrar med sin kristalliserade sockerglasyr. Det är en läcker tugga om du ägnar dig åt.Du kanske hitta en baba, gjord med säsongens jordgubbar och korsikansk grapefrukt, och ber dig att prova dem. Toppad med ett rosenblad, bör den pulveriserade rosa cylindern fånga din uppmärksamhet också. Dessa och mycket mer är rimligt prissatta och skulle charma dig än du kommer att inse.
Des gâteaux et du pain ligger på 63 Boulevard Pasteur, Paris.
Café Pouchkine
Adress: 64 Boulevard Haussmann ( inuti ’Printemps Mode’), 75008 Paris
Telefon: +33 01 42 82 43 31
Butikens öppettider: Öppet måndag-lördag från 9:30 till 20:00. Stängt söndag.
Höjdpunkter: Macaron Coeur Pistache, Charlotka, Moskito, Croissant Vanille
Obs: Du kan uppleva fantastiska smaker här som du bara inte hittar någon annanstans i Paris. Medan köksmästaren är mycket fransk (liksom att vara världsmästare och MOF), är Pouchkine en rysk butik; massor av speciella ingredienser har därför tagit sig till Paris.
Mokonuts
Detta är ännu ett av de bästa konditorierna i Paris som förtjänar ett besök! Det är känt för sina högt rankade rätter och kreativa desserter som du inte hittar någon annanstans i området. Moko och Omar är ägare till denna gemensamma, som öppnades 2015. Den förstnämnda, som tidigare var advokat, gör originella och välsmakande desserter som lockar dig i det ögonblick du går in. Kakorna på Mokonuts tillagas med vit choklad och svarta oliver till besökarnas förtjusning.
Mokos pekannötstårta är en annan godbit du borde prova. De gör den med muscovadosocker och halva, som är en typ av nougat. Omar sköter den salta delen av företaget. Gör vackra recept med hjälp av ingredienser som kronärtskocka caponata och fiore sardo med palsternacka velouté.
Med tanke på dess överkomliga priser och fantastiska smaker har Mokonuts redan blivit en av områdets saftigaste ställen.
Det är beläget på 5 Rue Saint-Bernard, Paris.
Un Dimanche a Paris
Adress: 4 Cour du Commerce Saint-André, 75006 Paris
Telefon: +33 1 56 81 18 18
Butikens öppettider: Öppet 11.00-20.00 tisdag -Lördag och söndagar kl. 11-19. Stängt måndagar.
Höjdpunkter: Tartelette Framboise-Estragon, Le Croustillant au Grué de Cacao, Choux Pistache Fruits Rouges, Macaron Coquelicot, Macaron Réglisse, Tartelette Fraise-Coco, Hot Chocolate
Obs: Berätta alltid för dem att Adam skickade dig; de kommer direkt att veta vem du menar. Sedan hjälper de till att ge rekommendationer baserat på vad mina senaste favoriter är. Det här är också den butik du har störst chans att slumpmässigt fånga mig mellan 11 och 12 varje morgon.
Pierre Hermé
Stor ganacher, mjuk tryffel, mumsig nougat…Alla försök att beskriva detta platsens produkter kommer säkerligen att leda till en högljudd hyllning till överseende. Vid 14 års ålder bar Hérme sin första hatt och tränade hos Gaston Lenôtre, de populära hantverkarna innan han öppnade sin egen butik. Detta gjorde han 2001, och butiken låg på Rue Bonaparte, Paris.
Medan vem som helst kan köpa vilken produkt som helst och gärna gå, är makronerna ett måste att ha. Skaffa den rosa, gjord av ett iranskt recept som med rätta blandar söta och bittra smaker perfekt. Den ligger också på 4 Rue Cambon, 1er och på 185 Rue Vaugirard, 15e.
Karamel
Utan tvekan väckte introduktionen av Karamel till det parisiska konditorispelet lite uppståndelse . Recept tryckta i tidningar, Instagram-bilder och presentationer på Omnivore-festivalen: Kocken Nicolas Haelewyn såg till att ingen sten lämnades ovänd när han tillkännagav ankomsten av hans butik på Rue Saint-Dominique. Cirka tio år innan dess öppnade han en butik Ladurée.
Karamels exteriör är inte speciellt speciellt, men inuti finns en värld av under. Dina ögon kommer att behandlas med färger och arrangemang medan dina näsborrar kommer att greppa dig. Från mumsiga tuilekex, pålägg och karameller kommer det att finnas något att köpa här. På baksidan finns ett lugnt terum där crème de la crème är.
Karamells specialitet är ett pocherat päron med slät kola mitt på en godismördegkaka. Vaniljmousse följer vaniljtårtan och en sipprande karamellpralin, på en läcker kolbas – en perfekt blandning av luftighet, släthet och crunch att längta hela dagen efter.
Se till att du inte förmedlar teurgoule också och rispuddingen i normandisk stil med kanel – som är Nicolas Haelewyns hyllning till hans mormor. På Karamel är de läckra specialiteterna beroende av säsong.
Hugo och Victor
Adress : 40 Boulevard Raspail, 75007 Paris Telefon: +33 1 44 39 97 73
Butikens öppettider: Öppet måndag-lördag 9-8 :15.00 och söndag 9.00-13.30
Höjdpunkter: Victor Pistache, Victor Verveine, Victor Fraise Millefeuille och följande macarons: mangue, combawa, vanilj, myrtille, karamell
Obs: Praktiskt taget oavsett vad du köper, även om du inte älskar det, kommer din tunga att bli underhållen. Hugues Pouget är en mästare på att balansera smaker.
Yann Couvreur Pâtisserie i Marais
Pâtisserie Yann Couvreur Marais är systerkonditoriet till Yann Couvreur nära tunnelbanestationen Goncourt. Om du letar efter delikat vackra desserter, besök 23 bis Rue des Rosiers i 4:e distriktet. Prova koriandercheesecaken och aprikosen, eller hallonpavlovan, den madagaskiska vaniljmillefeuille.
Pierre Hermé