De bästa konditorierna i Paris – Lista & Guide

Jag har blivit ombedd många gånger att göra en karta över de finaste konditorierna i Paris, så här är den (nedan)!

Alla adresser, butikstider, telefonnummer och webbplatslänkar finns nedan, plus jag har listat ut höjdpunkterna från varje butik. Kan något vara bekvämare för att planera en konditori i Paris? Jag har också rangordnat butikerna i ordning efter sannolikheten för att de kommer att förvirra dig – även om de fyra första butikerna som listas ligger på första plats. Vet bara att alla som presenteras här är så exceptionella att rangordningen av dem var som att välja ett favoritbarn; de är alla fantastiska på sitt eget sätt.

Om du undrar varför det bara finns 12 butiker listade här när jag kunde ha listat så många fler… Det är helt enkelt för att det här är de som är mest värda att besöka. uppvisa konsekvent excellens på en mängd olika nivåer.

Här är de bästa konditorierna i Paris:

Jacques Genin

Adress: 133 Rue de Turenne, 75003 Paris

Telefon: +33 1 45 77 29 01

Butikens öppettider: 11.00-19.00 tisdag-lördag

Höjdpunkter: Éclair au Chocolat, Éclair au Caramel, Tarte Citron (Vert), Tarte Framboise, Flan, Caramel Passion-Mangue, Caramel Gingembre, Caramel Macadamia, Ananas Pate de Fruits, Abricot Pate de Fruit, Tonka Chocolat Noir

Obs: Deras Éclair au Chocolat är bokstavligen perfekt. Det är ingen idé att köpa någon annan, och alla jag känner som har haft det håller med. Trots att det är en ”ödmjuk” klassiker, skulle jag för närvarande ranka den som en av de fem bästa konditorierna i Paris; det kan till och med vara #1.

Des Gâteaux et du Pain

Den utökade och stora svarta butiksfronten kompletterar den fina Haussmannbyggnaden. Mitt i centrum av Des gâteaux et du pain finns en lång rad konditorivaror utställda. Minikouglofen, som kostar så lite som 2,40 euro, glittrar med sin kristalliserade sockerglasyr. Det är en läcker tugga om du ägnar dig åt.Du kanske hitta en baba, gjord med säsongens jordgubbar och korsikansk grapefrukt, och ber dig att prova dem. Toppad med ett rosenblad, bör den pulveriserade rosa cylindern fånga din uppmärksamhet också. Dessa och mycket mer är rimligt prissatta och skulle charma dig än du kommer att inse.

Des gâteaux et du pain ligger på 63 Boulevard Pasteur, Paris.

Café Pouchkine

Adress: 64 Boulevard Haussmann ( inuti ’Printemps Mode’), 75008 Paris
Telefon: +33 01 42 82 43 31

Butikens öppettider: Öppet måndag-lördag från 9:30 till 20:00. Stängt söndag.

Höjdpunkter: Macaron Coeur Pistache, Charlotka, Moskito, Croissant Vanille

Obs: Du kan uppleva fantastiska smaker här som du bara inte hittar någon annanstans i Paris. Medan köksmästaren är mycket fransk (liksom att vara världsmästare och MOF), är Pouchkine en rysk butik; massor av speciella ingredienser har därför tagit sig till Paris.

Mokonuts

Detta är ännu ett av de bästa konditorierna i Paris som förtjänar ett besök! Det är känt för sina högt rankade rätter och kreativa desserter som du inte hittar någon annanstans i området. Moko och Omar är ägare till denna gemensamma, som öppnades 2015. Den förstnämnda, som tidigare var advokat, gör originella och välsmakande desserter som lockar dig i det ögonblick du går in. Kakorna på Mokonuts tillagas med vit choklad och svarta oliver till besökarnas förtjusning.

Mokos pekannötstårta är en annan godbit du borde prova. De gör den med muscovadosocker och halva, som är en typ av nougat. Omar sköter den salta delen av företaget. Gör vackra recept med hjälp av ingredienser som kronärtskocka caponata och fiore sardo med palsternacka velouté.

Med tanke på dess överkomliga priser och fantastiska smaker har Mokonuts redan blivit en av områdets saftigaste ställen.

Det är beläget på 5 Rue Saint-Bernard, Paris.

Un Dimanche a Paris

Adress: 4 Cour du Commerce Saint-André, 75006 Paris

Telefon: +33 1 56 81 18 18

Butikens öppettider: Öppet 11.00-20.00 tisdag -Lördag och söndagar kl. 11-19. Stängt måndagar.

Höjdpunkter: Tartelette Framboise-Estragon, Le Croustillant au Grué de Cacao, Choux Pistache Fruits Rouges, Macaron Coquelicot, Macaron Réglisse, Tartelette Fraise-Coco, Hot Chocolate

Obs: Berätta alltid för dem att Adam skickade dig; de kommer direkt att veta vem du menar. Sedan hjälper de till att ge rekommendationer baserat på vad mina senaste favoriter är. Det här är också den butik du har störst chans att slumpmässigt fånga mig mellan 11 och 12 varje morgon.

Pierre Hermé

Stor ganacher, mjuk tryffel, mumsig nougat…Alla försök att beskriva detta platsens produkter kommer säkerligen att leda till en högljudd hyllning till överseende. Vid 14 års ålder bar Hérme sin första hatt och tränade hos Gaston Lenôtre, de populära hantverkarna innan han öppnade sin egen butik. Detta gjorde han 2001, och butiken låg på Rue Bonaparte, Paris.

Medan vem som helst kan köpa vilken produkt som helst och gärna gå, är makronerna ett måste att ha. Skaffa den rosa, gjord av ett iranskt recept som med rätta blandar söta och bittra smaker perfekt. Den ligger också på 4 Rue Cambon, 1er och på 185 Rue Vaugirard, 15e.

Karamel

Utan tvekan väckte introduktionen av Karamel till det parisiska konditorispelet lite uppståndelse . Recept tryckta i tidningar, Instagram-bilder och presentationer på Omnivore-festivalen: Kocken Nicolas Haelewyn såg till att ingen sten lämnades ovänd när han tillkännagav ankomsten av hans butik på Rue Saint-Dominique. Cirka tio år innan dess öppnade han en butik Ladurée.

Karamels exteriör är inte speciellt speciellt, men inuti finns en värld av under. Dina ögon kommer att behandlas med färger och arrangemang medan dina näsborrar kommer att greppa dig. Från mumsiga tuilekex, pålägg och karameller kommer det att finnas något att köpa här. På baksidan finns ett lugnt terum där crème de la crème är.

Karamells specialitet är ett pocherat päron med slät kola mitt på en godismördegkaka. Vaniljmousse följer vaniljtårtan och en sipprande karamellpralin, på en läcker kolbas – en perfekt blandning av luftighet, släthet och crunch att längta hela dagen efter.

Se till att du inte förmedlar teurgoule också och rispuddingen i normandisk stil med kanel – som är Nicolas Haelewyns hyllning till hans mormor. På Karamel är de läckra specialiteterna beroende av säsong.

Hugo och Victor

Adress : 40 Boulevard Raspail, 75007 Paris Telefon: +33 1 44 39 97 73

Butikens öppettider: Öppet måndag-lördag 9-8 :15.00 och söndag 9.00-13.30

Höjdpunkter: Victor Pistache, Victor Verveine, Victor Fraise Millefeuille och följande macarons: mangue, combawa, vanilj, myrtille, karamell

Obs: Praktiskt taget oavsett vad du köper, även om du inte älskar det, kommer din tunga att bli underhållen. Hugues Pouget är en mästare på att balansera smaker.

Yann Couvreur Pâtisserie i Marais

Pâtisserie Yann Couvreur Marais är systerkonditoriet till Yann Couvreur nära tunnelbanestationen Goncourt. Om du letar efter delikat vackra desserter, besök 23 bis Rue des Rosiers i 4:e distriktet. Prova koriandercheesecaken och aprikosen, eller hallonpavlovan, den madagaskiska vaniljmillefeuille.

Pierre Hermé

Adress: 72 Rue Bonaparte, 75006 Paris

Telefon: +33 1 43 54 47 77

Butiks öppettider: Öppet söndag-torsdag kl 10-19. Öppet fredag ​​10.00-19.30 och lördag 10.00-20.00.

Höjdpunkter: Tarte Infiniment Vanille, Tarte au Chocolat Porcelana, Croissant Ispahan, Croissant au Beurre

Obs: Jag personligen känner mig som om hans macarons är mycket överskattade . Det är värt att notera att han blev känd för dem, med början omkring 2002, och har bara haft stor nytta av att vara den första icke-Laduree-enheten som kraftigt och kreativt marknadsföra dem. Nästan alla andra butiker här har öppnat sedan dess och gjort stora förbättringar inom området macarons. Medan De som Infiniment Chocolat, Pistache och Violette är läckra, de är komiskt överfyllda. Mer godis än bakverk, jag ser hellre att du spenderar dina macaronpengar någon annanstans. Dessutom, för 1,80 euro styck, är de de dyraste macarons i Paris

Utopi

Tänk på en konditoriutopi, tänk Utopi. Från enkla smörcroissanter till chausson aux pommes fylld med äpple är särskilt lockande, och du kan få dem och mer till rimliga priser. Missa inte deras kanel tårta, jordgubbar och sesam éclair, eller en behagligt doftande flan. Det är beläget på 20 Rue Jean-Pierre Timbaud, Paris.

La Maison du Mochi

Om du har fått tillräckligt med dos av pasteis de nata och kanelbullar, bege dig till La Maison du Mochi på 39 Rue du Cherche-Midi, i 10:e arrondissementet, för det bästa av japansk mochi. Konditoriet är ett 5-stjärnigt ställe där riskakor också är en specialitet.

Boulangerie Bo

Boulangerie Bo är ett chict konditori med alla franska klassiker du kan tänka dig. Från bakverk till kakor, deras specialitet är ganska lång. Du kommer att bli förvirrad när du väljer vad du ska köpa eftersom alternativen är många och exceptionella. Prova deras Paris-Brest, choklad éclair eller citrontårta.

Bo&Mie

Denna plats har kallat sig ”kreativ boulangerie”, och du kan vittna om det vid besök. Bo&Mie är en av de nyaste matsensationerna i huvudstaden. Deras produkter är billiga, särskilt de stora krämiga desserterna. Prova deras tarte aux pommes, den mycket krämiga vaniljtårtan eller vaniljmillefeuille och saltad karamell. Bo&Mie ligger på 18 Rue de Turbigo i 2:a arrondissementet.

Binici

Detta är ett livligt konditori i koreansk stil som är populär bland kaffeälskare i staden. Dess kreativa bryggningar och behagligt doftande produkter är oemotståndliga. Tillsammans med Binicis fina kakor, få en ’grain latte’ för så lite som 4 euro. De gör sin latte av rostat, östasiatiskt spannmål som kallas ”Jobs tårar”. Deras schweiziska chokladrulle och Earl Grey är en absolut fröjd. Binici ligger på 18 Rue Chapon i 3:e arrondissementet.

Paul Hévin

Adress: 231 Rue Saint-Honoré, 75001 Paris

Telefon: +33 1 55 35 35 96

Butiks öppettider:

Öppet måndag-lördag kl. 10.00-19.30.

Höjdpunkter: Tonka, Princesse, Macaron Figu’ i

Anmärkning: Monsieur Hévin producerar några av de mest raffinerade franska chokladen i staden. Hans bakverk är också några av de mest nyanserade. Chokladälskare ska inte känna att deras liv är komplett förrän de är på väg hit. Jag borde också påpeka att hans macarons är några av de mest okända i staden. Speciellt Figu’in, som har en mörk choklad- och fikonganache, är en njutning.

KL Patisserie

Kevin Lacote är känt för sina kakor, tårtor och andra bakverk. De är gjorda av säsongens råvaror av några av de finaste händerna i Paris. När du besöker, beställ tarte aux pommes om det är på vintern, tarte aux fraises på sommaren, eller tartlette Kara Damia, med kokos dacquoise, saltad kola och macadamias. Den ligger på Avenue de Villers 78, i det 17:e arrondissementet.

Rose Bakery

Rose Bakery har en tung engelsk vibe från utanför rätt till smaken av varje tugga du kommer att ha. Det drivs av ett fransk-brittiskt par, och det är känt för sina kvalitetsingredienser och engelska tema. Ingredienserna här är helt ekologiska och från små producenter. Besök tidigt till senare på eftermiddagen för att kolla in en rad av deras utmärkta desserter. Den röda fruktsmulan, morotskakan och chokladbrownien är alla värda att äta. Rose Bakery ligger på 46 Rue des Martyrs, 9:e distriktet.

Stohrer

Denna plats anses vara de äldsta konditorierna i staden av Paris. Det öppnades första gången 1730 av Nicolas Stohrer, Ludvig XV:s konditor, som var en polack. Han öppnade sitt eget konditori efter att han kommit till landet. Idag bär platsen fortfarande magin i Stohrers touch. När du besöker 51 Rue Montorgueil, smaka på det goda i deras Brioche à Tête.

Popelini

Medan den franska macaronen har en global dragningskraft, är den kan förvåna dig att fransmännen inte tycker så mycket om det. Däremot älskar de chouxkrämen som ofta äts. Det är en lätt gräddfylld bakelse som passar till ett mellanmål sent på eftermiddagen.

Många lokalbefolkningen besöker Popeini och kan till och med rekommenderas till dig om du frågar en genomsnittlig parisare i området. Det ligger vid den eleganta Rue de Buci på Saint Germain. Det finns tre andra filialer i staden. När du går in i bageriet kommer du att se rader av bedårande och färgglada chouxbakelser i lagom storlek. Detta är faktiskt den enda produkten här.

La Pâtisserie des Rêves

Det finns en liten historia till produkterna som La Pâtisserie des Rêves är känd för. Paris-Brest är deras specialitet här om du på allvar är sugen på det, och du råkar vara i området. Godbiten gjordes första gången 1910 för att markera cykelevenemanget från Paris till staden Brest. Det blev dock allmänt känt att man kan hitta den i ett stort antal konditorier i huvudstaden idag.

Du borde prova Paris-Brest. Den är gjord av chouxbakelse med pralinkräm, och det finns en morsdagssmak som också består av chouxbakelsen med mandel i pralinkrämen och mjuka jordgubbar. La Pâtisserie des Rêves ligger på 93 Rue du Bac, 75007, Paris.

De bästa konditorierna i Paris – Sammanfattning

De bästa konditorierna i Paris kommer säkert att få dig att smaka på skapandet av några av de finaste kockar i staden och kontinenten. Några av dem är världsberömda och har erkänts av internationella organ enbart för sin kulinariska briljans. När du besöker Paris kan du göra något ovanligt, intressant och helt tillfredsställande – hoppa från det ena konditoriet till det andra för några av de godaste bakverken i landet. Det kan du knappast gå fel med!

Lämna ett svar

Related